sreda, 30. december 2009

skrižkan angelček

Najbolj me sprošča križkanje - punto croce - cross stitching. In čeprav "eni" pravijo, da je to samo za stare none in majhne otroke, se ne dam. :)
Razen na kakšne čestitke pa ne vem kam z motivčki. In tako se mi nalagajo v predalu.
Danes sem enega zbrbala vn in ga prpopala na črno škatlico.


Sej kaka nona bi bla pa vesela, a?! :)

torek, 29. december 2009

boršetica

Ohoho, ahaha, podarja se ena vrečica! ;)
Pri Črtastem vam Špela podarja to prekrasno boršetico za po špežo, za neumnosti notri spravit, za se važit okuli, za spravit volno za štrikat...


Vse kar morate narediti je, da do 5.1. na Črtastem pustite komentar in širite novico o tej prekrasni boršetici. Pa žrebat vas mora. ;)

bo nekej za podpisat..

Po celonočnem vstajanju, lulanju, obračanju, zdihovanju, mencanju, nameščanju, mi se je mukoma uspelo zvlečt iz postelje okrog 10 in pol zjutraj - ne pomnim, kdaj sem se nazadnje tako pozno
vstala! Po jutranjem čekiranju blogov, sem obsedela pri zajtrku (mislim da) skoraj kakšno uro. Ker se mi je zehalo, kot da že par dni nisem videla postelje, sem se vrgla na kavč. In zdihovala. Celo mi je uspelo zlikat dva stroja, pa sem se potem spet vrgla na kavč. In zdihovala.
In ko sem že začela premišljevat, če bi se spet zakopala med tiste mehke rjuhe, je pozvonilo. -

- "Bo nekej za podpisat!" - je zakričal naš poštar Jadran.

Paket. Od Liline botrice!! Aaaaaaaaaaaaa! Teta Bina mi je poslala njeno mega biiiiiiiijutiful bunkasto verižico! Kot majhen otrok sem si jo takoj dala okrog vratu in maširala po hiši. In se gledala v vsakem ogledalu.. :)

Teta Bina, ne morem ti povedat kako sem bila presenečena, srečna in navdušena nad darilcem. Je prav prinesla pomlad v hišo. :) In še v mojih barvnih kombinacijah! - kaj sem se kje izdala ali si preprosto zadela?! Komaj čakam kakšno priliko, da se považim, hehe.




Iz vsega srca hvala!

ponedeljek, 28. december 2009

filcasti grelčki

Še par grelčkov za tulifončke, ki spadajo v kolekcijo Božičnih darilc 09 - je bil še en s kapljicami, ma je že v obrabi ;)




nedelja, 27. december 2009

moje prve tazaresne


Zdej sem pa ta prava biznis wumen, haha. Moja najboljša sestra mi je za Božič podarila polno škatlico prvih mojih tazaresnih kartic z Vilo Lilo. In to v štirih različnih barvah! ;) hepi, hepi, hepi!! Prva je že šla z darilcom...

sreda, 23. december 2009

sladka darila

Ker se letos še čuti recesija, pa novi član prihaja, pa za brusilko šparamo, bodo naša božična darila home made - oz. home baken. :)
Letos bomo podarjali domače čokoladne panetone z vrečko finega in vrečko grobega cukrčka za povrhi. Odlično za h kafetki. (Nina prosim, da jutri hliniš grozno presenečenje! - sem spustila kandirano sadje samo zaradi tebe ;))

torek, 22. december 2009

dreučku

Pri nas je bil vedno običaj, da se božično drevce postavlja na Sveti večer - Viljo. Čeprav je vsako leto zavladala zmeda - kdo jo bo zložil, kdo bo obeske obesil, kdo bo jaslice naredil.. nam je vedno uspelo. Ta običaj mi je všeč in rada bi ga obdržala tudi naprej v svoji "novi" družini.
Ampak letos so malo posebne okoliščine pri nas in se bojimo, da nas ne bi kdo presenetil, zato sem se okraševanja lotila malo prej.

Po tednu, dveh sitnarjenja mojemu naj mi naredi ploščo za jaslice in ko sem danes že sama pri sebi bentila, da kako absolutno drži pregovor, da je kovačeva kobila vedno bosa, se prikaže na vratih s ploščo + bonus: ograjica okoli in okoli! :)
Skuhala sem si čajček, navila 100 najlepših Bitenčevih pesmic (da se ne bi kdo začudil - drugače sem vzgojiteljica in pesmi za otroke so moj vsakdan - od kar pa nisem več v službi, mi kar malo manjkajo) in se lotila..
Letos so seveda moji obeski filcasti. In zvezdasti. V rdeče - oranžno - rumeni kombinaciji. Da pa ne bi bilo vse zvezdasto sem zašila še par angelčkov po muštru Rade Kos iz knjige Drobna božična presenečenja.
Pika na i pa so bile moje nove jaslice... Tako so mi fanj, da se jih ne morem nagledat! ;)

Aja, ker me je prehitel sneg in nisem uspela po mah so moje
jaslice posute z žagovino - te pa imamo pri nas za odvoz. Malo mahca sem si pa "sposodla" pri sosedi.




Zdej sem na miru. Lahko me preseneti tisti, ki hoče. ;)
Jezuščka imam pa še na polici, glede na to, da se komaj u petek rodi.

moji prvi pravi (malo drugačni) grelčki

Pa mi je uspelo! Skvačkala sem moje prve grelčke funny size. - imam dolge prste, široko dlan, ozko zapestje.. uglavnem ni blo druge, kot da si jih skvačkam sama.



Tako, da moji so verjetno malo fanj daljši - vsaj pri prstkih in konstantno se širijo in ožajo. Sem pa dodala še skvačkan grelček za palček. :)
Če koga slučajno zanima kako se skvačka te bele bunkice... NIMAM POJMA! Ob 3h in pol zjutraj sem zataknila za tisto zanko, ki mi je prišla pod kvačko.
Še sama sreča, da sem se lotila kvačkat prej kot me je ulovila ta nespečnost.

Zdaj pa komaj čakam, da jih pokažem noni! Pred dvemi leti in pol mi je pokazala osnovne zanke, pa se do zdaj ni prav nič izcimilo.

nedelja, 20. december 2009

spet smo pekli...

Piiiiiškoti!! Decembra jih ni nikoli preveč. Čeprav so me v petek mikale tiste Nigelline čokoladne stvari, sem se lotla mojih starih hrustljavih čokolinotov.. na hitro in enostavno pripravljeni a njamsi piškotki..


pa še recept za piškotarce - v skledi zmešamo 175g moke, žličko pecilnega praška, 125g zmehčanega masla, 5 žlic sladkorja (jaz dam ene 3, ker so kar sladki), 1 jajce, 85g svetlo rjavega sladkorja Muscovado (jaz ga kupim v Mercatorju), 125g koščkov čokolade (jaz pustim kar velike koščke) in pol žličke vanilijevega ekstrata.
Vse skupaj zmešamo in oblikujemo kupčke - testo se kar razleze, zato naj bodo zadosti narazen.
Pečemo 10-12 minut na 190C - ko se lepo zapečejo. Voila! :)

Danes sem sama doma. Moj je šel na Snežnik, tako da je cel kavč samo moj!! :) Samo še kafetko si grem skuhat in hop na delo - na vrsti je desni grelček..

petek, 18. december 2009

čokolada


Ali so besede sploh potrebne? :)

Prejšnjo nedeljo sem na televiziji slučajno ulovila Nigello - kuharica/pekarica iz Anglije. Radički z bučo in pečenka z brusnično marmelado me niso vlih prepričali.. ampak, ko je prišla do quadruple chocolate loaf cake.. mmmmmm...

Všeč mi je, ker so v receptu sestavine, ki se jih da dobit pri nas, zato sem se ga lotla za rojstni dan. Eno čokoladno sestavino sem spustila, ker sem že na polovici ugotovila, da bo to prava čokoladna bomba. :)
izpalo je kar v redu, zato me zdaj mika prva slikica levo...

četrtek, 17. december 2009

božično veselje...

Tistim, ki je mraz v ročice, naj pokuka k p e p e r m i n t u . Tri pare najsrečnejših ročic bodo greli Katjini grelčki ...


Pri objemi drevo pa boste lahko z malo sreče, kakšnim lepim komentarjem ali željo, svoje potrebščine nosile v super torbici Ptička kraljička...


Jaz pridno ustvarjam.. na mizi imam raztegnjenih in načetih 100 del. Pa kaj, če bi to, pa kaj, če bi to zavila v to, pa kaj če to raje pobarvam... aaaaa!!
Nekaj božičnih daril je že končanih vendar bom mogla počakat z objavo, saj dotični ljudje berejo ta blog. :) Naj pa povem, da me je total prijela mrzlica izdelave filcastih grelčku za tulifončke.. Po Nininem in pepermintovem tutorialu pa sem se celo lotila kvačkat svoje lastne grelčke. Celo sem zbrbala eno lila volno. Malo mi gre počasi, ker imam rahlo defektne roke in moram vsako tretjo vrsto razkopat, pa širit, pa stiskat... :) - še vedno me muči nespečnost, pa imam čas kvačkat ob 4.30 zjutraj... :)

ponedeljek, 14. december 2009

kaj pa letos?

Pri nas doma, smo bile ženske vedno rahlo obsedene z božično - novoletnimi darilci in voščilnicami. Niti slučajno nismo pomislile, da bi kake kartice kupile - samo home-made je pasalo. In tako so se vsako leto okupirale vse mize v hiši (kosilo se je jedlo nekje v vogalu, da se ne bi kaj premaknilo!).
Vsaka na svoji strani, v svojem delu - mama se je ponavadi še kaj prešvercala - pri sestri za dizajn, pri meni za pisarijo. Poštarce so nas vsako leto čakale, da vidijo kaj smo ščarale - pa še pol znamk smo jim pokuple.
In vsako leto se je delalo do zadnje minute. Zato sem si vsako leto obljubila, da drugo leto pa začnem prej. Še med letom, če utegnem. Aha, kako da ne.

Letos sem na svojem in vse mize v hiši so samo moje. In spet so vse polne. Kosilo se je na vogalu. Moj se jezi, da nima niti kam kruha dat (po obrazložitvi, da je za mizo v mali sobi mraz, popusti). :)

Ampak mi je uspelo. Letošnje čestitke - obeski so končani.

letos me vleče k filcu in lesu

Zdaj pa moram samo še preverit kaj nove poštarce pravijo o mojih doma zašitih kuvertah. In kolko mi bodo kaj zaračunale.

Sicer pa... kolko prej naj bi se sploh pošiljale čestitke? Za preko luže bi bil verjetno že kar čas...

sobota, 12. december 2009

čajček in piškoti

Danes sem vabljena k Nataši na babji večer. Teme bodo tekoče - nosečniške tegobe, dojenček je doma, muhe 2-letnice, sitni moži, ki nič ne slišijo in podobne zanimive zadevce.

Da ne pridem praznih rok, sem se odločila, da spečem piškotke. Take s kafetkom in čokoladnim likerjem.

danes so na sporedu medved(k)i med zvezdicami


prevelik? ;)

Sem jih hotela še malo s čokolado namazat, ma bi se takoj ustavili pri naslednji tekoči temi - kilogrami.

botrica

Da ta blog in mojo vilo Lilo požegnamo kot se spodobi, sem se odločila, da Lili najdem botrico - seveda so me na to napeljale Princeske (no Lila je pravzaprav vila ampak vseeno mislim, da si kakšno botrico zasluži).

DEFINICIJA BOTRE
Izberejo jo starši, da bo bdela nad princesko. Običajno nagnjena k razvajanju princeske. Podarja darila in izpolnjuje najbolj nesmiselne želje.
Primer: Pepelka je od svoje botre zahtevala naj bučo spremeni v kočijo. Kar je botra res storila. Vendarle se je slednja uprla, princeskinemu srditemu cepetanju navkljub, da bi ruto spremenila v kajuto, hijeno v sireno in dve koali v vozilo s pedali.

No moja Lila ni tako zahtevna.
Iščemo botrico z lepimi željami ali čestitkami - zavitimi v šalo ali magično odevalo.

Botric je lahko tudi več. Le ena pa bo v tem obdarovalnem času prejela filčev grelček za i-pod (ali pa za spravit druge neumnosti) - idejo sem si sposodila pri pepermint .


Ko bo Lila imela rojstni dan, god ali pa ko bo enostavno dobre volje, se bo spomnila tudi na druge botrice. ;)

četrtek, 10. december 2009

princeske


Kaj kupiti za rojstni dan? Sem ugotovila, da s knjigo ne moreš falit. Vsaj pri meni ne. (čeprav tudi kaki euriči od none pridejo prav) Od otroške slikanice, najboljši recepti s čokolado, lahki roman za na plažo, 1000 vzorčkov za križkanje, vzgoja orhidej... pa do vodnika v hribe in Babičini nasveti za dom. Vse pasa.
Vsaka ima nek svoj čar. Nekaterih enostavno ne moreš odložit. In takšno sem dobila pred nekaj dnevi.

Princeske. Pozabljene ali nepoznane.
Ilustracije so dihjemajoče, polne detajlov, pomirjujoče, strašne, zabavne... Enostavno se jih ne moreš nagledat.

Pa tudi ob prebiranju se pošteno nasmeješ...

Nujno je treba iztrebiti
zakoreninjene govorice,
da se princeske rodijo
iz cvetlice!
Dandanes imajo otroci pravico
vedeti resnico,
četudi gre za šokantno novico.
Če je človek še otrok,
to ne pomeni, da mu smemo
trositi izmišljotine.
Jasno in glasno povejmo,
da je za rojstvo princeske
iz cvetlice najprej treba med
cvetne lističe spustiti drobno
semenčece.

Še enkrat hvala Nini in Matiji in Ani.

sreda, 9. december 2009

jupi

tudi jaz imam blog :)
po mesecu aktivnega prebiranja, blogiranja, čekiranja, komentiranja.. je bil skrajni čas, da si tudi jaz enega naredim.

in to seveda z najlepšim headerjem... hvala ninalena!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me