nedelja, 28. november 2010

lapačuni

A ni smešna beseda? Lapačuni. :) Jaz sem jo prvič slišala u petek, ko me je Nebo poklical s službe, če je pri nas kaj snega. Pa je vprašal, če padajo lapačuni. Kdu?! Tako baje v Dalmaciji rečejo velikim kosom snega. Mi jim pravimo velike mauke.

No danes ni bilo lapačunov, me je pa prijetno sneženje (pred tisto dežno mešavino) spravilo v pekovsko raspoloženje. No, to je bil eden od razlogov.
Prvi je, da sem se pošteno naslinila nad objavami T&T kitchen, - kuharski blog s prekrasnimi fotografijami, recepti in posrečenimi posti - da sem kar začela gruntat česa bi se lotila. Potem kot rečeno, drugi razlog je bil zimski ugođaj, tretji pa... Nebo je (neverjetno) hitro stopil v akcijo in mi montiral novo delavno mizo!! Tako sem bila vesela, da me je kar napolnilo z energijo - ko objavim ta post, šibam ustvarjat za mojo novo mizo!! :)

Ko sta oba moja fanta zaspala, sem se lotila.. Izi receptek, hitro pripravljeno, še hitreje pospravljeno in seveda hitro pojeto. ;)

PIŠKOTKI Z OVSENIMI KOSMIČI

120g masla
75g muscovado light sladkorja
100g moke (danes sem dala črno)
malo pecilnega - vlih za vzorec
100g ovsenih kosmičev

zmešaš maslo in sladkor, dodaš vse ostalo, oblikuješ piškotke in pečeš 15-20 min na 180C.
Voila! :)

Danes sem jih prvič delala in so prav njami. Jih lahko ješ in ješ in ti sploh ne delajo slabe vesti kot tisti čokoladni. ;) Recept sem pa dobila v knjigi Nega dojenčka in malčka. - kao prvi recepti, ko otrok začne jest gosto hrano. Ivanu so fini, mami še bolj..

sobota, 27. november 2010

brm brm

Danes je nona z Bistrca iz omare vzela velik rdeč avto. Bmw. Od Nebota. Dobil ga je za en četrti rojstni dan. Pravi, da se še vedno spomne kako je tekel po hodniku, pod ogledalom pa zagledal velik paket in kar ni mogel verjet, da je to res zanj.
Nebotova mama ga je vsa leta čuvala in danes ga je dobil Ivan.

Kaj ni svetski? ;)

A ni fanj, ko tako ostanejo še kakšne igrače iz tvojega otroštva? V Podgradu ga naprimer čakata dva vedra lego kock, ki sta sicer bratova dota, tako da bo mogu pazljivo z njimi. ;)

P.S. Ivan danes prvič spi v svoji sobici. Juhuhu!! Celo mi je ratalo pospravit ves tisti moj "preveč"..

torek, 23. november 2010

copatići za emo

Ja, še eno črvičico imamo. In ker je črvičica še mičkina dobi tudi mičkine copatiće. :) Čestitka je tokrat malce minimalistična, ampak ker jaz nisem minimalistična in bi zmeraj še nekaj gor napeštala, sem zalepla še en fijokec. Čeprav je čestitka že na poti se še zmeraj odločam ali je boljše z njim ali brez..
Ah kar je, je. Upam, da bo Emi všeč. :)


Ema, Urška in Andraž, želimo vam dneve polne sončka in nasmehov.
Lupčki.

ponedeljek, 22. november 2010

ko je vsega preveč

Končno smo se lotili ureditve Ivanove sobice! Glede na to, da je bila to moja ustvarjalna soba je bil prvi korak najtežji (btw še vedno sem pri prvem koraku!) - vse moje pripomočke in ostalo kramo spravit kam drugam. Občutno mi namreč primanjkuje omar, predalov, škatel, miz..
Človek ne more verjet kaj vse sem si nakopičla. Ene dve škatli lesa za servetno, ene tri različnega blaga, ene štiri škatle servetov, polna omara različnih barv, čopičov, lakov, trakcov, ena dva predala filca, šivalnih pripomočkov, volne, poln predal različnih papirjev, šivalni stroj pa še ene dve tretjini omare različnih neumnosti..
Nebo bo mogu stopit v akcijo - potrebujem police in ene dve novi mizi! ;)

Sem pa vesela, ker bom lahko Ivanu končno uredila njegov prostorček in naredila mesta za vse podarjene slikce in angelčke..
Ivan od tete Nine je že dobil častno mesto.. ;)


Da se ve kje je kdo. :)

nedelja, 14. november 2010

kantrida

Danes smo se po dolgem času odpravili na eno družinsko šetnjico. In po dolgem času spet v Reko. Ampak tokrat ne v sam center (po Korzu in okoli), ampak na Kantrido - predel Reke, kjer je Nebo preživel svoje otroštvo.

Ivanu (in meni) je pokazal kje je kot otrok hodil z mamo in sestro na plažo, kje sta živela njegova najboljša prijatelja Aron in Ivan, kje ga je en zlovoljen gospod v prepričanju, da mu trga rože porinil s skoraj dveh metrov visokega zida (na srečo brez poškodb), pa malo lučico kjer so se s prijatelji lovili..





Za šetnjo je Ivan obul nove starke. ;)

četrtek, 11. november 2010

homo pljsat

Letos je Nebotovo darilo za rojstni dan prišlo malo prej..


Oziroma prišlo je pred rojstnim dnevom, porablo se bo pa po njem. ;)
Glede na to, da nisem bila vni od kar se je Ivan rodil in še kak mesec prej (če odštejemo dve pive za Ninin rojstni dan), se 17. decembra neznansko veselim...

ponedeljek, 8. november 2010

deska za mesit mesit

Tisti, ki redno berete moj blog, ste verjetno že iz nekaterih mojih objav o bosi kovačevi kobili, ugotovili, da je Nebo (moj dragi) mizar. In to priden.
Zato sem se odločila, da bo Vila lila vsake tolko predstavila tudi njegove izdelke.

Tokrat sem poškljocala desko za mesit, mesit. ;)


Deska je velika 40 cm x 60 cm.


Vsaka stran ima zavihan rob - ko vneto mesimo in gnetemo deska nikamor ne beži.

Moja deska je leta preživela v obrabljeni prevleki za poušter, sedaj pa sem si omislila malo bolj živahno preobleko.


Pa še etiketica.

Bliža se čas obdarovanj pa tudi mesec pospešene peke. ;) Če vam je deska všeč in bi takšno imeli tudi vi, mi lahko pišete na vila.lilaa@gmail.com. Nebotove ročice bodo desko brusile in rezljale, moje pa vam jo lahko oblečejo. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me