petek, 31. december 2010

dan kot vsak drug

Danes bom malo fantazirala oz. pisala kar mi pade na pamet. :)

Citiram mojo pametno sestro... "Kot vsak normalen človek, tudi jaz ne maram silvestrovanja, vsega tega polnočnega lubčkanja, petard in prisiljenih žurov.".. Tudi jst nisem od teh for. Poleg pusta mi je silvestrovo en tak dan, ki bi se zaprla u hišo, ulegla na kavč in ne me gledat. ;) Ala, ko smo bli "mladi" je bil izgovor za kako 3-dnevno potovanje v bivšo Jugo, ma zdej.. Se mi ne da. Zato sem danes doma.

Pa lepo od začetka. Danes je bil prav en fanj dan. En del. Nebo je imel dopust pa smo se zjutraj odpravili malo do Kopra. Jst sm tela malo uživat u sončki z mojima fantoma, Neboti pa je učjrj dokončno crknu DVD player in smo mogli po novega, ker če ne bi bli danes stuck with Marjo (sej ne vem - kaj je Marjo na sporedi?!). Pa smo združli oboje. Najprej smo šetkali in kafetkali, pol pa še eno malo po trgovinah. Umes sem srečala bivšega sošolca sz svojo drago in 3-mesečnim črvičkom (Matej, če čitaš - sem prou vesela, da smo se srečali!). Čez pol ure pa smo srečali še Nebotovega sodelovca z njegovo drago in njihovim črvičkom - Jurij je ene par mescu starejši od Ivana in smo se imeli prav fanj na kafeti. En cajt je en vriskau en cajt drugi - da ne bo pomote! - dotično vriskanje ni blo vriskanje-jokanje, ampak vriskanje-poglej moj grisin, vriskanje-poglej tega psa, vriskanje-ki je moja flaša.. Cel žur. ;)

Pol smo prišli domou, Nebo je hitel štimat DVD, Ivan je hiteu štet kable, jst pa sem hitela pospravljat. Fanta sta pomarendala, jst pa sem zamesla za pico. Ivan je popil svojo flašo, ampak nikakor zaspat. Pa ga gre Nebo malu pocartat in kar naenkrat čuješ - bruha! Potem je sledilo kopanje in dokler sem spucala sobo, hodnik in kopalnico je zaspal u Nebotovem naročju.
Zdej Nebo gleda en film ma se mi ne da it gledat, ki bi blo pol ure samo - pa kdu je tu?, pa zakaj je ta tle?, kdu je pa tu?... Bom se priključla pri drugem filmu.

Danes je tudi tri leta odkar me je Nebo zaprosil. Prstan je baje kupil en mesec prej, med šopingom v Ljubljani. Se spomnim sva bla u H&M pa je nonstop hodu za mano in mi je šel že počasi na živce in sem rekla naj gre ven in me počaka. On je šel pa prstan kupit. Kdo jih zastopi.... ;)

Naslednje leto sva bla na medenih tednih v Črni Gori. Novo leto sva prespala, ker sem imela tiste dneve v mesecu in sem bla ful tečna. Ma smo pa zaglumla drugi dan.. ;)

 Žabljak (Črna Gora) 31.12.2008

Lani sva tudi najdaljšo noč prespala. Sem bla noseča in so mi zatekale noge in sem bla ful tečna. Nebo je par dni prej in kasneje nonstop kidal, ker se je bal, da me bo sredi noči primlo rodit. :)

Letos nisem tečna. :)) Pico sva že otamanla, foccacia se je spekla, še ena pica je v pripravi, Ivan spi, pravkar pa so prišli še sosedi - naš indijski zet Atish pripravlja neke piščančke na ražnji u pečici. Diši ODLično taku, da šibam. ;)

Nasmejano 2011 vsem. Lupčki.

sobota, 25. december 2010

baluončki, baluončki, baluončki

Vila Lila (Maja) in Ivan in Nebo vam želijo ene praznike, polne čokolatinov, piškotov, skritih nasmehov, nenačrtovanih izletov, srečanj ob kavi, finih panetonu in potic, dolgih sprehodov, toplih objemov..
Ma vsega lepega. *


P.S. če mi ne uspe blogat do novega leta, vam vse to želim tudi v 20enajst. :)

sreda, 22. december 2010

novoletno voščilo malo drugače

Pravzaprav že drugo leto. Po lanskoletnih filcastih zvezdicah, sem se letos odločila za les in servetke - sem mogla malo ispraznit mojo servetno zalogo, da si brez slabe vesti kupim kaj novega.:)
Lesene kroglice pa imam itak še vedno rada in bi jih najraje povsod vtaknila. bdw. - pred kratkim sem naročala nekaj ustvarjalnega materila, katerega nujno potrebujem. Pa so imeli v ponudbi tudi lesene kroglice, dokaj ugodno, vendar v paketu po tisoč. "Ma kaj bom delala s tisoč kuglicami?" sem si mislila...
Eh, zdaj prav dobro vem kaj vse bi z njimi naredila. :)
Uglavnem, Nebo je bil zadolžen za razrez in luknjanje, za drugo pa sem poskrbela jaz.. Ivan je bil inšpekcija.

 1. faza - sušenje. Nekatere slikice so tudi obrobljene z rdečo, tako, da me zdej čaka še čiščenje radijatorja.

 Končna verzija. Slikca za obesit, na zadnji strani pa voščilo. Naredila sem tri različne varijante.

 Tudi kuverte so home made.

Pronte za na pošto. :)

Inšpekcija. Samo inšpekcija je hotela tudi potipat - je blo parkrat na meji, da bi vse odletelo po sobi. :)

Zdej pa šibam gledat Ezel-a, potem pa me čaka še ene 10-15 voščilnic in kuvert...

ponedeljek, 20. december 2010

vse najboljše za nazaj

Lovro je končno dobil naše darilo. Se globoko opravičujemo za tako gromozansko zamudo! :) Ampak sem ugotovila, da je krivo to, da nismo prišli na fešto. Ker potem si misliš - sej imam še časa - pa grejo mimo dnevi, tedni, mesci..

Uglavnem, Lovro je dobil belo-plavo-morsko šatuljico.

  Tematika je poletna, ker ima Lovro rojstni dan julija!! :)

Še malo fimo črk in lesen memori. Sem enkrat zasledila, da je tale krtek všeč Lovrotovi mami. :) - imam v glavi, da je bla enkrat tvoja objava v zvezi s tem krtkom, ampak zdej jo ne bi našla, da še ne vem kako iščem. :I

nedelja, 19. december 2010

ko je vroče..

Po objavi deske za mesit, mesit je na moj mail prišlo eno povpraševanje, po zaslugi katerega ima Nebo v svojem asortimanu "mali leseni" nov izdelek. Lesen lopar - pomoč, ko je v pečici vroče. :)

 Lopar je velik 35x35cm. Debel je 15mm, sprednjih 3cm pa je v konus tako, da je odspredej debelo okoli 5mm. (Nebo je reku, da moram napisat konus) ;)

 Ta doolg ročaj meri tudi 35cm - če se ti pa s tem uspe speč... ?! ;)

 Pri pakiranju sem si pomagala z valovito lepenko. Predvsem primerno za transport - za po hiši pa verjamem, da mu bo nova lastnico sešila lepo oblekico. :)

Pa še etiketica in fijok. (ja Nina, še imam ta trak) ;)

p.s. Špela, upam, da vam bo dobro služil. ;)

sreda, 15. december 2010

oblečena korita

Na vrsti je malo Nebotovega ustvarjanja - ker moje že par dni stoji nedotaknjeno na mizi.
Sej to napišem, grem pomit posodo od včeraj, posesat, speglat, vmes upam, da se spomnem kaj bom za kosilo, potem grem pa malo barvat. A, popravek - potem se bo Ivan zbudil... Ma bomo vidli.

Uglavnem tokrat predstavljam Nebotova lesena korita - nekakšna oblekca za ta plastična (ker so brez dna).

 Štiri takšna korita je dobila naša mama za rojstni dan.

 Zaenkrat je to še surov les, ker bodo pobarvana v stilu ograje na terasi. :)

Ko gledam to slikco, razmišljam, da če bi mi Nebo na enem takem naredil še dno bi lahko imeli kaj spravljeno noter. Tudi Ivanove igrače bi lahko ble, al pa kake deke. Hm, samo kam bi dala?! Grem izmerit.. ;)

torek, 14. december 2010

za spremembo v pečici meso

Nebo pravi, da je ful vesel kadar pečem. Še posebno, če se peče meso.


Včeraj sem prvič pekla mesno štruco. Kupila sem že kar pripravljeno v Mercatorju in se mi zdi, da se za 6 eurou nima smisla martrat doma z zavijanjem in filanjem.
Nebo je presrečen, ko pripravim meso v pečici. Jst sem tudi srečna, ker je zelo malo packanja in pomivanja.:) Meso posoliš in zložiš v pekač potem pa ga poliješ s skoraj vreliv (olivnim) oljem, da kožica zakrkne. V pečico na 180-200C (piščanca kake pol ure, janjetino in svinjsko malo več) potem pa še krompir ene pol urce in voila. Volk sit in koza cela. :)

Štruca je izpadla njamsi. Drugič jo bom edino malo prej razrezala, da se še dodatno zapeče.
Mi je pa po drgnjenju pečice (to je edino packanje, če nimaš pravega pekača) Nebo mogu obljubit, da mi pred drugim mesnim pečenjem kupi pekač s pokrovom.

ponedeljek, 13. december 2010

in izžrebana je...

Kot obljubljeno je danes sledil žreb mojega rojstnodnevnega giveaweja.
Dokler se je kuhalo kafe sem hitro namestila na tla mojega izžrebovalca in skledo z listki.

 Da ne bi kdo reku, da je blo kaj nameščeno je Ivan vse skupaj skrbno premešel s trenutno svojo najljubšo igračo.

 Kafe se je skuhalo, Ivan je pa še kr mešal. Ko sem že prosila Nebota naj se usede zraven in mu pomaga zvlečt en listek je Ivan picajzlasto izžrebal enega. 

Tega. :)
Pegula tvoj naslov že imam, tako da ko pride mimo kaka rdjča makina ali drugo prevozno sredstvo ali pa varstvo za Ivana da hitro skočim do Premske pošte, dobiš mišo.

Pa še enkrat hvala vsem za komentarje, pohvale in lepe želje. Tudi zaradi vas z veseljem pišem in ustvarjam nove objave. :)

četrtek, 9. december 2010

pihamo prvo svečko

Jupi! (bdw. tako je bilo naslov tudi moji prvi objavi)
Vila lila piha prvo svečko. Se mi zdi, da je to leto pasalo ful preveč prehitro.  - drugače pa je bilo prav eno fanj blogersko leto. Enkrat se je dosti napisalo, enkrat malo manj, enkrat pa tudi nič. :) Vesela sem vsakega novega obiskovalca - tudi tistih, ki me redno prebirate pa se nikoli nič ne oglasite. Vesela sem tudi, da me berejo prek meja. ;)
Spoznala sem kar nekaj blogerk in vesela sem teh novih prijateljstev.

Kot se spodobi začenjam drugo leto z novo glavo in podobo in kričim veliiiiko HVALA ninileni!

Z mislijo na vse vas, sem prejšnji teden nakrižkala eno takšno mišo, ki se ji grozno mudi s praznično okrasitvijo. :)


Kdor pusti komentar do nedelje zvečer, gre v ponedeljek v skledo za žrebanje. :)

Še enkrat iz srca hvala vsem, ki prebirate moj blog. Upam, da se ob njem zabavate ali pa dobite tudi kakšno pametno idejo ali recept. :)

torek, 7. december 2010

miklavževa darilca 02

Pa še drugi del mojih darilc.. Sej eni paketki so že šli, eni pa še čakajo.

02 WLJČKU
Moja miklavževa darilca niso vsa enaka - nekateri bodo dobili vse kar sem predstavila, nekateri kakšno stvarco manj, nekateri nekaj kar mogoče sploh ne bom predstavila.. Torej - nekateri bodo dobili tudi naše ekstra deviško oljčno olje - Slovenska Istra 2010. ;)


pa hvala nini za etiketke!

03 LESENI PODKAFETJERČKI IN PODKOZIČICE
Ali drugače povedanu - leseni podstavki za kafetjere (ti mičkini) in za razne kozice (ta veliki). 
Imam tudi ekstra maxi različico. Tiste grejo kakšnim strastnim kuharicam marmelade in drugih dobrot za katere potrebujemo veliiiike lonce. Jih pa nimam vlih dosti, tako da bodo eni dobili tudi moje home-made s servetno tehniko narejene.


04 SLADKI PAKETKI
Spet sem se lotla mojih lapačunov, ker sem ugotovila, da so najhitreje narejeni. - dokler Ivan oddeleva svoj jutranji spanec jih spečem, pospravim in zapakiram. :) 
S tem, da sem jim tokrat dodala cimet. Sem imela v mislih tuda madeljne, ampak je Ivan ulih zaspal pa nisem hotela riskirat z razbijanjem - imam namreč naše domače z Dalmacije še v lupini. Človek ne more verjet kakšen okus dajo pecivu - čista aroma!

Tako na hitro se nisem spomnila nič drugega kot, da jih zavijem v servetke. Ti iz Ikee so posebno veliki.


h sladkemu paketku še recept..

Zdej pa samo upam, da bodo našim obdarovancem Miklavževa darilca všeč. :)

petek, 3. december 2010

vila lila bo (tudi) pletla

Enkrat.

Ko sem jo kupila me je Nebo vprašal, da kdaj bom pa imela čas za to. Ga bom imela. Enkrat. Morda drugo leto. Ampak sem jo mogla imeti. ;)
Zaenkrat sem jo samo prelistala in se mi zdi dokaj nazorna - mogoče mi še uspe.

Glede na to, da sem si kupila Veliko knjigo o pletenju, lahko sklepate, da dekica ki služi za podlago ni nastala izpod mojih rok. To je Ivanu spletla pranona - za v lupinico, ko se je po hudem sneženju vračal iz porodnišnice.
Ah, kmalu bo leto od takrat..

četrtek, 2. december 2010

miklavževa darilca 01

Letos bodo naša darilca home-made. Nekej za pojest, nekej za podložit, nekej za okrasit.. pa morda se še kaj spomnim. Ampak lepo po vrsti.. Sem se odločila, da vsak delček darilca predstavim posebej.
Prvi si še posebno zasluži prav svojo objavo. ;)

01 SLADKA MARMELADKA
Že tri leta zapored kuham marmelado iz pomaranč, mandarin in kutin. Vedno novembra-decembra, da jo potem potalam za praznike, če pa kakšna ostane, vedno pride prav za kakšen rojstni dan. Je pa vsako leto malček drugačna..

Prvo sem kuhala v Dalmaciji na ognju in se mi zdi, da ji je dalo še poseben okus. Prvič sem se tudi strogo držala recepta. Tako sestavin kot količin. Razen kutin je bilo manj, saj so bile dokaj črvive in je bilo dosti škarta.

Ker so se mi leto poprej kutine zamerile, sem jih naslednje leto kar izpustila. Pa namesto navadnega sladkorja sem dala želirni, ki sem ga imela trenutno doma. Vsi smo bili mnenja, da je bila prejšnja malček boljša, čeprav tudi te ni nič ostalo. :)
Sem se pa bolj potrudla pri embalaži.. :)

Letos pa...

Se spomnete, ko sem se vrnila z dalmatinske berbe in sem domov prinesla dve vreči nečesa sladkega?! E ja, mandarince. Ker jih je bilo toliko, sem letos izpustila pomaranče. Sem pa spet dala navaden sladkor in škurinjske kutine, ki so bile dokaj nečrvive. :)

V receptu piše, da moraš kar se da fanj postrgati dol tiste bele nitke, ker grenijo. Sem pa tudi slišala, da so te bele nitke zdrave, tako da se potem niti nisem tolko trudila.
(strganje nitk je olala zamudno - dva dni sem samo strgala)

Kuhana marmelada.
Je kar tekoča in bi jo lahko še kako urco, dve več kuhala ma je bilo že 23.30 in noge me niso več držale. Čeprav je to sladka marmeladka, na koncu malček zagreni, ker sem na 5 kg sadja dala samo 1 kg sladkorja. Enkrat so nam na seminarju o prehranu povedali, da če marmelada vsebuje več sadnega deleža je to, kot da bi jedel sadje in ne marmelado. :)
Pa še za male črvičke je fanj, da ni presladka.

Sladka marmeladka 2010 ;)
Sem ugotovila, da sem se z embalažo ukvarjala dosti več kot s samim kuhanjem.
Sem pa skoristla listek še za voščilo - mislim, da smo vse lepo eno leto že voščili, ampak letos pač spet želimo vsega lepega.

Tisti, ki pa boste marmeladko dobili (mislim, da veste kdo ste), sej veste... ko jo dobite, morate hlinit grozno presenečenje! ;)

sreda, 1. december 2010

kam s pršutom?

December začenjamo toplo. Z lesom. In pomožnosti s pršutom, če ga imate pri hiši. Mi ga nimamo. ;)
Danes sem iz našega lesenega asortimana poškljocala Nebotovo stojalo za pršut.


Zgleda dokaj enostavno, ampak pršut preverjeno drži. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me