ponedeljek, 28. marec 2011

čestitke malo drugače

Zadnje čase čas ni moj najboljši prijatelj. Ne spomnem se kdaj sem nazadnje kaj nakrižkala, sfimozirala, zašila. In zdaj še, ko se je ura obrnila in je Ivan svojo nočno smeno prestavil iz sedme na deveto.. Ne vem, ne vem. Rojstni dnevi pa ostajajo in vsakič me prsti zasrbijo, da slavljencu pošljem čestitko.

Pa sem v pripravljanje (predvsem) otroških čestitk vključila Ivana. Barven list sem zalepila na pol A4 veliko čestitko. Ker še ni tako spreten z barvanjem in risanjem si pomagava z nalepkami - sčasoma jih bova zamenjala z doma narejenimi in z Uhujem prilepljenimi. Ivan je izbral nalepko (beri - slučajno s prstom zadel ob njo) potem pa sva jo skupaj zalepila. Na koncu je vseeno še malo dorisal in porisal - narisane črte so zelo fine in rahle, rabi čestitko malo od bližje vidit. :)


Slavljenec Jan je bil čestitke zelo vesel. :)

šokoljad

Prejšnja torek in sreda sta bila pri nas pečenjaška. Nebo je praznoval svoj 3x-ti rojstni dan pa sem mogla spet poskrbet za sladkega lačne mizarje na firmi. Po lanskoletnem čokoladnem kruhku nadaljujem čokoladno tradicijo.. (največ zato, ker imam doma knjigo Čokolada - najboljša kuharsko-pečenjaška knjiga. Jo imam rada tudi zato, ker je noter samo ene par receptov katerih se ne bi lotla - predvsem zaradi neznanih sestavin)


No, to je edina sladica brez čokolade in recept je od tete Ivanke. Noter so beljaki, cukr, moka in lešniki.


Ena zelo na hitro pripravljena stvarca - listnato testo namažeš z nutelo, posuješ z lešniki, zrolaš, zrežeš in spečeš. In poješ. :)



Me je martralo lotit se teh piškotkov. Hitro pripravljeni ma malo več packanja.


In za piko na i - torta! Za našega mizarja v obliki drva. :)

Naredila sem še čokoladne mafine ampak te mi ni uspelo poslikat. Zgleda, da je blo fino, ker sem popoldne dobila nazaj prazne škatle. :)

p.s. rahlo nimam časa prepisovat vseh receptov, če bi pa kdo kakšnega mi lahko piše na mail, pa mu pošljem.

nedelja, 20. marec 2011

ruožca cveti, po ribi diši

Danes zjutraj smo se odpravili u Reko na piaco (tržnico). Paša za oči. Ni da ni. Ribe, zelenjava, sadje, rože.. Vse te prime, da bi kupil. Ker je bil prvotni namen nakup ribe, smo se odpravili najprej po to. Nebo se je odločil za škombre in enega osliča za Ivana. Pa blitvo za h ribi, redkvice, por, cvetačo in kelj. Smo se zelenjavno oskrbeli za cel teden. :)

Ker je bil lep sončen dan je Nebo na plan izvlekel gradele in tako se je v Bitnji prvič peklo ribe pred hišo. Zraven cvetočih narcis. :)


Ta čas sem jaz skuhala krompir z blitvo, Ivan pa je sredi kuhinje malo počival. :)


Kosilo je blo za prste polizat (čeprav je še ostalo, ker mi vedno še malo več za rezervo skuhamo). Oslič se je malce razpadel, ma Nebo pravi da zato, ker oslič ni za na gradele.
Ker rib ful premalo jemo, smo se odločli, da bomo jutranje obiske v Reko mogli malo pogosteje prakticirati.

sobota, 19. marec 2011

na wajdovsko

Prejšnji vikend smo se končno odpravili pogledat malo Anuško - druga sestrična od Ivana. Ker je Anuška drugi otrok v familiji in je mama že vsa prskrbljena z otroško opremo, smo se odločli za soudke. In za soudke rabimo kuverto za soudke.

Kot ponavadi sem za izdelavo kuverte čakala zadnji dan. Po napornem dnevu (pisarija) sem se ob enih 8h zvečer usela na posteljo in začela zbirat ideje. Na koncu sem se odločla da kar njeno ime nakrižkam, ker bilo kakšen motivček bi mi vzel dosti časa, oči so mi pa že skupaj lezle. In sem se lotla..


In mi je rablo do u-ja, da sem ugotovila, da ška v nobenem primeru ne speštam gor. Me je prou omotica primla.. Pa sem še na začetku razmišljala, da si preštejem kvadratke, če bo dovolj mesta. Ampak ne. Ura je bila že kake 21.30 pa sem se lotla druge najhitrejše varijante..


Glede na to, da je bilo narejeno v polsnu, je izpadlo kar uredi. :) Edino ta balon mi je malo sumljiv ma ala.
Uglavnem, obdarovanci so bili zadovoljni, to mi je pa tudi najbolj važno.

p.s. prva slika je v originalu slikana vodoravno in ne vem zakaj mi jo vztajno meče navpično. jo ne znam obrnit, tako da malo glavo zasukajte. :)

torek, 8. marec 2011

klači

Ta vikend je prav dišal po klatenju. Sonček, toplo, ena dobra energija. Ker pa pri naši hiši nismo ulih ljubitelji pusta, smo iskali mesta brez maškar. In tako smo se v soboto odpravili proti morju, v nedeljo pa v hribe.

Najprej smo šli na obisk h teti Franki u Sveti Križ nad Trstom.



Po njamsi kosili je pasal en sprehodek čez stari del vasi in naprej čez borov gozdiček - zaradi vozička se nismo uspeli spustiti nižje k morju. Ampak smo pa zato dobili prelep razgled s Sv. Primoža. Odlična sobota! Na sprehodu je bila tudi Nina, tako da par slikic tudi pri njej. ;)

V nedeljo pa v hribe.. Po dveh vzponih na Vremščico z divaške smeri, smo tokrat štartali s pivške. Ivana tati na hrbet, marenda, kape in plenice pa na mamin hrbet.



Potka je srednje strma - prav nalašč za izi nedeljski izlet. Žal pa smo se malo pod vrhom obrnili zaradi močne burje. Nedeljo smo zaključili u vaški oštariji z domačo piščančjo obaro, brzuoto, tjnstanim krompirjem in telečjim zrezkom. Odličen vikend! ;)

sreda, 2. marec 2011

rekviziti

Ker naš črv že kar veselo koraka in ker je zadnje čase pojem "biti na miru" znanstvena fantastika, ne moremo pričakovat, da bo užival na naši novo pridobljeni klopci za martinčkanje. Zato ga dopade dekica in raznorazni rekviziti za odganjanje dolgčasa. Tukaj se spet pokaže, da je imeti mizarja pri hiši jako dobra zadeva. ;)

Dokler ni še montirana ograja, žoge in leteče zadeve ostajajo v hiši, kocke, ki se lahko pogubijo tudi. In zato gre mama vsake tolko v izvidnico s čim nam tata podkuri ko je mraz. Tata nam podkuri s takšnimi in podobnimi zadevami:


Sem se malo zlagala. Ni vse za podkurit. Te mini ograjce je tata dal zanj nastran, ko je bil še v trebuhu. :)


Teh rožičkov mi je ratalo rešit samo šest. Ostali del škatle je misteriozno zginil čez noč.



Teh je blo poln prtljažnik, tako da večina gre sigurno v toplotne namene. :)


Smo ugotovili tudi, da ima vsega preveč tako, da ena polovica zadevščin gre za nedoločen čas na stran. Pa tudi hitro zgubi zanimanje, zato čuvamo za malce kasneje. Morda takrat s tato skupaj kaj sšraufasta al zlepista. :)

torek, 1. marec 2011

100tka

Uuuuu, danes pa pišem 100to objavo!!

Doma smo jo zapili s kozarcem mleka in bananinimi muffini. :)



BANANINI MUFFINI
za 12 kupčkov

Najprej zmešaš 250g speštanih banan skupaj s 125g masla in enim jajcem ter 100g sladkorja.
Dodaš en vanilijev sladkor, en pecilni, 200g moke in pol žličke soli.
Naložiš v modelčke in pečeš 25 min na 200 C.

Voila!

Sem prvič pekla z Ivanom. Dokler sem jaz peštala banane je on eno zmazal. Potem pa mi je pomagal zložit papirnate modelčke. Je zložil vse, samo potem je ene tri nazaj vn vzel in jih trgal dokler nisem vse končala in muffine dala v pečico.:)


Pa še na sto! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me