sreda, 6. januar 2010

vrečka za vrečke

Pravijo, da je znak za bližajoči se porod nenavaden občutek, ki vas sili k pospravljanju in čiščenju stanovanja - gnezdenje. Jaz "aktivno gnezdim" že vsaj tam od julija tako, da ne vem v čem je fora.
Ko sem včeraj že miljontič spremenila raspored v dnevni sobi - moj praktično rabi vsak dan nov plan hiše - sem prešaltala na kuhinjo.

Že nekaj časa mi grejo v nos plastične vrečke. Se jih je že tolko nagrmadilo, da so začele naskrivaj lest v druge predale. Pa sem pustila kuhinjo v kaosu in se hitro usedla za šivalni stroj, da zašijem vrečko za vrečke. To je nekakšna tuba, ki sem jo prvič videla pri sestričnah v Italiji - na eni strani peštaš vrečke noter, na drugi jih vlečeš vn.


Seveda ni šlo brez mojega križkanja - gor piše MINI - tukaj so vrečke samo za moževo marendo ali za te majhne smeti. (ja če že gnezdim, bom vsaj temeljito :)) Moj je bil tudi navdušen - da moram zašit še MAXI.


Sva se tudi zmenla, da če se le da ne bomo več uporabljali plastičnih vrečk. Doma imamo Ninalenino torbo za lene, pa jst sem ene dve zašila, za velike nakupe imava uno veliko Mercatorjevo..

Letos bomo eko! ;)

17 komentarjev:

  1. ooo dobra, likeit!
    js bašem vrečko v vrečko v vrečko itd..

    OdgovoriIzbriši
  2. O super je! Pri nas vrečke uspešno pokončujemo tako, da jih uporabljamo namesto vrečk za smeti. Pa ekstra potrošnik je naše dete, ki producira umazane plenice (žal se nam bombažne plenice niso obnesle). Se jih pa kar nabere, kljub temu, da za nakupe uporabljam vrečke iz blaga.

    OdgovoriIzbriši
  3. Luštna :) Mi pa ne izgleda ravno mini ;) Ideja mi je super, samo mogoče ne več tako zelo praktična rešitev... smo tudi eko pri nas :)))

    p.s. Skupaj s tabo odštevam dneve, ure, minute... :D

    OdgovoriIzbriši
  4. ma se kliče mini zato, ker so noter samo mini vrečke. je pa praktična rešitev za pospravit predal. ;)
    upam samo, da se ne bo več debelila in polnila. - samo, ko greš kupit sadje moreš to vrečko vzet :(

    p.s. jst samo še dneve odštevam. se ne smem pritoževat, ker mi je rekla sestra, da potem bom imela tečno dete. ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična rešitev, kar kliče po kopiranju:) Čeprav bi jaz rabila nek organiziran prostor za darilne vrečke, ker smo "eko" že varjetno dobro leto, nimam toliko težav s palstičnimi:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Aja, koliko časa pa je še ostalo do tistega velikega dne?

    OdgovoriIzbriši
  7. darilne vrečke imam pa jst kr lepo poredane v omarici. al pa kaka škatla pride v poštev.
    do tega Velikega dne pa je ostal samo še en dan. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. tud mi smo eko, najprej z reisenthel vrečkami, zdaj z mojimi šivanimi. plastike skorajda ne prinesemo več domov, edino nekaj me pa fejst matra... kam dat sveže kupljene ribe... skoz papir vse priteče, plastika je na žalost v tem primeru še najbl priročna. jah vem, sprevržena duša ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. aja, pa vse dobro ti želim, ko pride big day :))))) jaz sem pri žužkih šele občutila brezpogojno ljubezen ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Hehe, pri žužkih verjetno vsaka res začuti brezpogojno ljubezen. Vsaka pred to, čeprav je zgledala take sorte, zbledi. :) Naj ti hitro mine.
    Vrečka pa je super videt.
    Se mi zdi, da imam eno tako naročeno, samo z neko pupo na vrhu, al kaj že.. pozabila :) smo si jo ogledovale na sejmu v Vicenzi :)

    OdgovoriIzbriši
  11. super je!!naj ti čimlažje mine in naj bebica čimprej prespi celo noč...

    OdgovoriIzbriši
  12. O, to je pa res hitro. Če se bo otročiček lepo počutil in ne bo hotel jutri ven, mu nič ne zameri:) (moj starejši si je privoščil dodatne 3 dni, mlajši pa celo 4:)

    OdgovoriIzbriši
  13. Jaz imam pa tisti ”zabojnik” od Ikee, ki bo kmalu rodil od vrečk :S Pa jo res redkokdaj vzamem...že včasih sem redkokdaj kupovala...ponavadi sem jih največ dobila zraven kakih oblačil.
    Tale tvoja zadeva mi je pa všeč. Pomoje si boš naredila še kmalu eno z otročkim motivom, da boš planice potem dajala v vrečke :))) Razen, če boš uporabljala bombažne planice.

    P.S. Držim pesti for the Big Day :) POtem se pa le javi s kako fotkico ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. zelo lepa križkana tipografija. ;)

    in tudi jaz držim pesti, da bo šlo vse gladko in lepo in komaj čakam, da nina najavi, da je postala teta. o ona najbrž prej sporočila virtualnemu svetu veselo novico kot pa ti, hihi.

    OdgovoriIzbriši
  15. To bo pa EN LEP DAN. Srečno. Vsem;-)

    OdgovoriIzbriši
  16. "Letos bom eko!" Bravissimo, Vila Lila. ;)

    OdgovoriIzbriši
  17. hihi, danes sem pa tudi sama naredila takšnole vrečko za vrečke :) že visi v kuhinji. upam, da jo bova pridno uporabljala. hvala za idejo! lp, la.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me