No danes ni bilo lapačunov, me je pa prijetno sneženje (pred tisto dežno mešavino) spravilo v pekovsko raspoloženje. No, to je bil eden od razlogov.
Prvi je, da sem se pošteno naslinila nad objavami T&T kitchen, - kuharski blog s prekrasnimi fotografijami, recepti in posrečenimi posti - da sem kar začela gruntat česa bi se lotila. Potem kot rečeno, drugi razlog je bil zimski ugođaj, tretji pa... Nebo je (neverjetno) hitro stopil v akcijo in mi montiral novo delavno mizo!! Tako sem bila vesela, da me je kar napolnilo z energijo - ko objavim ta post, šibam ustvarjat za mojo novo mizo!! :)
Ko sta oba moja fanta zaspala, sem se lotila.. Izi receptek, hitro pripravljeno, še hitreje pospravljeno in seveda hitro pojeto. ;)
PIŠKOTKI Z OVSENIMI KOSMIČI
120g masla
75g muscovado light sladkorja
100g moke (danes sem dala črno)
malo pecilnega - vlih za vzorec
100g ovsenih kosmičev
zmešaš maslo in sladkor, dodaš vse ostalo, oblikuješ piškotke in pečeš 15-20 min na 180C.
Voila! :)
120g masla
75g muscovado light sladkorja
100g moke (danes sem dala črno)
malo pecilnega - vlih za vzorec
100g ovsenih kosmičev
zmešaš maslo in sladkor, dodaš vse ostalo, oblikuješ piškotke in pečeš 15-20 min na 180C.
Voila! :)
Danes sem jih prvič delala in so prav njami. Jih lahko ješ in ješ in ti sploh ne delajo slabe vesti kot tisti čokoladni. ;) Recept sem pa dobila v knjigi Nega dojenčka in malčka. - kao prvi recepti, ko otrok začne jest gosto hrano. Ivanu so fini, mami še bolj..
če ni vmes čokolade, to zame ni pecivo!
OdgovoriIzbriši;)
kaj pa je to muscovado light šugr?
OdgovoriIzbrišima to je en cukr, mislim da so tri sorte - muscovado light, muscovado brown in muscovado dark. al nekaj takega. v mercatorju al pa sparu ga imajo. ne bi vedla, če ga ne bi že od prej imela. imam eno kuharsko knjigo čokolada, kjer je muscovado v vsakem drugem receptu. ampak pomojem lahko daš tudi kak drug rjav cukr. ko zmešaš tega s putrom rata prou ku ena penca.
OdgovoriIzbrišitele bom pa jst mojmu valu spekla in jih bom poimenovala lapačuni, ker jim prov paše ;)
OdgovoriIzbrišiza čokoholike daš not komot še kakšen košček čokolade in lahko daš tudi eno banano. imam podoben recept, samo ni tako simpl.
OdgovoriIzbrišiprvi put sam kod tebe na blogu i sve čestitke, sviđa mi se ! i tako zavirim malo ovdje i odmah nađem recept za meni jako drage keksiće. Nekada sam puno jela ovakve keksiće i ova domaća verzija mi se sviđa. Sigurno ću ih isprobati, možda stavim i koju grožđicu i malo cimeta za dodatak okusu.
OdgovoriIzbrišiuhuhu, vila lila se širi tudi preko meja ;) branka dobrodošla :)
OdgovoriIzbrišiteta bina tudi jst sem jih poimenovala kar lapačuni. :) kako se pa obnesejo, če je friška banana notri? jih moraš potem hitro pojest? mislim, da bom drugič dodala še malo nasekljanih mandljev in cimet je tudi super ideja.