torek, 8. marec 2011

klači

Ta vikend je prav dišal po klatenju. Sonček, toplo, ena dobra energija. Ker pa pri naši hiši nismo ulih ljubitelji pusta, smo iskali mesta brez maškar. In tako smo se v soboto odpravili proti morju, v nedeljo pa v hribe.

Najprej smo šli na obisk h teti Franki u Sveti Križ nad Trstom.



Po njamsi kosili je pasal en sprehodek čez stari del vasi in naprej čez borov gozdiček - zaradi vozička se nismo uspeli spustiti nižje k morju. Ampak smo pa zato dobili prelep razgled s Sv. Primoža. Odlična sobota! Na sprehodu je bila tudi Nina, tako da par slikic tudi pri njej. ;)

V nedeljo pa v hribe.. Po dveh vzponih na Vremščico z divaške smeri, smo tokrat štartali s pivške. Ivana tati na hrbet, marenda, kape in plenice pa na mamin hrbet.



Potka je srednje strma - prav nalašč za izi nedeljski izlet. Žal pa smo se malo pod vrhom obrnili zaradi močne burje. Nedeljo smo zaključili u vaški oštariji z domačo piščančjo obaro, brzuoto, tjnstanim krompirjem in telečjim zrezkom. Odličen vikend! ;)

4 komentarji:

  1. Vjerujem da vam je bilo divno!
    Moja mama je iz Svetog Križa nad Trstom. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. tadeja morda tvoja mama pozna mojo teto franko ;) lepo je tam. pridete kdaj?

    OdgovoriIzbriši
  3. Za mamo ne vem, ampak teta Nada in Milena morda, ker živijo v Križu. Sram me priznat, vendar nisem bila več kot deset let, niti je Timna kdaj bila. :(

    OdgovoriIzbriši
  4. kakšni razgledi, kakšni razgledi... čudovito...

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me