sobota, 20. marec 2010

od vsepovsod diši

Danes so se mi napovedale na obisk ene posebne ženske. Moje sošolke iz faksa. Dosti nasmejanih in zanimivih dni smo dale skozi - seveda upam še na mnoge!
Igrale smo lutkovno predstavo s čevlji na Ljubljanskem gradu, prehodile Cinque terre, si same organizirale "absolventski izlet" in se odpravile v Dalmacijo, imele babje večere..
Najbolj so me presenetile, ko se se pojavile na moji poroki in nama pred vsemi zapele prav posebno priredbo. ;)

Sem gruntala s čim bi jih pogostila - če bi bil Nebo doma bi blo kako meso na mizi. ;) jaz pa sem bolj od sladkega, tako da sem se na hitrco lotla torte z jabolki in vanilijo.


Benedetta vam pokaže kako gre cela procedura jst pa vam na hitro razložim..

Potrebujete eno že pripravljeno testo (jaz ga kupim u Hoferji). Nekajkrat ga prebodete z vilicami, po vrhu pa zložite dve na rezine narezani jabolki. Zmešate en vanilijev puding z 1dl sladke smetane in polijete po vrhu. Na 180C (ventilacijska) pečete 20-25 minut. Zavrete 3 žličke sladkorja, vrečko želatine in 2dl vode ter polijete po pečeni piti. Voila. Cotto e mangiato.
(jaz sem malo skeptik kar se tiče te želatine in nisem skoraj nič polila po vrhu pa je blo tudi fino)


Z obale pa smo dobili malo dišeče pomladi.

6 komentarjev:

 1. mislim, da je čas, da svoj blog preimenuješ v kujate in pecite z vila lilo. izgleda odlično. mislim, da se bomo kar najavli. začni brskat po cotto e mangiato :-)

  OdgovoriIzbriši
 2. khm, pardon, mi tipkovnica nagaja: v kuhajte in pecite z vila lilo.

  OdgovoriIzbriši
 3. hja, zgleda da imam cajt samo še za to.. imam pa še dva receptka na čakanji - sestavine so že priskrbljene. bi bil že cajt, da se najavite! kje moram začet brskat?! antipasti, i secondi, dolci...?! ;)

  OdgovoriIzbriši
 4. uf, slastno izgleda. Jabolka, pa še v vaniliji.... njami, še bi mami!

  OdgovoriIzbriši
 5. Danes spečeno in tudi že pojedeno :)...hvala za recept! Mislim, da bom tudi naslednjega poskusila ;o)

  OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me