nedelja, 28. november 2010

lapačuni

A ni smešna beseda? Lapačuni. :) Jaz sem jo prvič slišala u petek, ko me je Nebo poklical s službe, če je pri nas kaj snega. Pa je vprašal, če padajo lapačuni. Kdu?! Tako baje v Dalmaciji rečejo velikim kosom snega. Mi jim pravimo velike mauke.

No danes ni bilo lapačunov, me je pa prijetno sneženje (pred tisto dežno mešavino) spravilo v pekovsko raspoloženje. No, to je bil eden od razlogov.
Prvi je, da sem se pošteno naslinila nad objavami T&T kitchen, - kuharski blog s prekrasnimi fotografijami, recepti in posrečenimi posti - da sem kar začela gruntat česa bi se lotila. Potem kot rečeno, drugi razlog je bil zimski ugođaj, tretji pa... Nebo je (neverjetno) hitro stopil v akcijo in mi montiral novo delavno mizo!! Tako sem bila vesela, da me je kar napolnilo z energijo - ko objavim ta post, šibam ustvarjat za mojo novo mizo!! :)

Ko sta oba moja fanta zaspala, sem se lotila.. Izi receptek, hitro pripravljeno, še hitreje pospravljeno in seveda hitro pojeto. ;)

PIŠKOTKI Z OVSENIMI KOSMIČI

120g masla
75g muscovado light sladkorja
100g moke (danes sem dala črno)
malo pecilnega - vlih za vzorec
100g ovsenih kosmičev

zmešaš maslo in sladkor, dodaš vse ostalo, oblikuješ piškotke in pečeš 15-20 min na 180C.
Voila! :)

Danes sem jih prvič delala in so prav njami. Jih lahko ješ in ješ in ti sploh ne delajo slabe vesti kot tisti čokoladni. ;) Recept sem pa dobila v knjigi Nega dojenčka in malčka. - kao prvi recepti, ko otrok začne jest gosto hrano. Ivanu so fini, mami še bolj..

7 komentarjev:

  1. če ni vmes čokolade, to zame ni pecivo!
    ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. kaj pa je to muscovado light šugr?

    OdgovoriIzbriši
  3. ma to je en cukr, mislim da so tri sorte - muscovado light, muscovado brown in muscovado dark. al nekaj takega. v mercatorju al pa sparu ga imajo. ne bi vedla, če ga ne bi že od prej imela. imam eno kuharsko knjigo čokolada, kjer je muscovado v vsakem drugem receptu. ampak pomojem lahko daš tudi kak drug rjav cukr. ko zmešaš tega s putrom rata prou ku ena penca.

    OdgovoriIzbriši
  4. tele bom pa jst mojmu valu spekla in jih bom poimenovala lapačuni, ker jim prov paše ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. za čokoholike daš not komot še kakšen košček čokolade in lahko daš tudi eno banano. imam podoben recept, samo ni tako simpl.

    OdgovoriIzbriši
  6. prvi put sam kod tebe na blogu i sve čestitke, sviđa mi se ! i tako zavirim malo ovdje i odmah nađem recept za meni jako drage keksiće. Nekada sam puno jela ovakve keksiće i ova domaća verzija mi se sviđa. Sigurno ću ih isprobati, možda stavim i koju grožđicu i malo cimeta za dodatak okusu.

    OdgovoriIzbriši
  7. uhuhu, vila lila se širi tudi preko meja ;) branka dobrodošla :)
    teta bina tudi jst sem jih poimenovala kar lapačuni. :) kako se pa obnesejo, če je friška banana notri? jih moraš potem hitro pojest? mislim, da bom drugič dodala še malo nasekljanih mandljev in cimet je tudi super ideja.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me