ponedeljek, 18. april 2011

v živalski vrt h sosedom

Včeraj zjutraj smo pojedli konkretno sataraško marendo, napolnili rucake, spakirali vso opremo in krenli proti živalskemu vrtu u Ljubljano. Ker je bilo dokaj zgodaj smo na poti skrenili še do Ajdovščine, ker si je Nebo en dan prej na firmi pozabil denarnico. Ker so Dobravlje blizu Ajdovščine smo skrenli še na eno hitro kafe do Anuške. Smo rekli, da smo na poti u Ljubljano, Nebotova sestrična je pa razumela, da u Lignano. Na koncu smo zvedli, da je tudi tam super živalski vrt - ne tako velik kot ljubljanski ampak vseeno zelo lepo urejen.
Ker sva z Nebotom ljubljanskega že vidla, Ivan pa še nobenega, smo se odločli, da gremo vidit tega taljanskega. :)
Smo popili kafe, Ivan še malo pomarendal in štart. Ker je Selo blizu Dobravlj smo se na hitro ustavli še pri Anastaziji in Luki A. (to so vse frišni črvički). Ni jih bilo doma, pa smo krenli naprej.

Po slabi uri in kopici čudnih križišč smo prišli u Lignano. Iz sosednjega avta so poskakale pučke v kanotjerah na špalinice (spodnje majice na trakce) in bežale pred starši, ki so jih hoteli obleči. Pa so jim hitro dali za zgled bimbota u đuboti (naš Ivan u jakni in s kapo). :)

Ivan je začel vriskat takoj na vhodu, kjer te pričakata dve žirafi. Pa zraven kamele. Pa štorklje in race. Hitro smo ga dali vn z vozička, da je vse v miru preštudiral.


Živalski vrt je res super zrihtan. Nikjer papirčka, čisti WC-ji, urejene potke, smešna drevesa, vse polno igral za otroke, pri živalih s kmetije pa so tudi avtomati kjer za 20 centov dobiš nekaj hrane za pitat male koze.



 
Za 5 evrov si lahko sposodiš tudi tak vsestransko uporaben voz. Noter stoji nekaj otrok in vsa prtljaga. :)


Opice z Madagaskarja (saj veste tiste I like to move it move it) so skupinsko počivale v krogu. Ne vem, če je vsaka svoj rep okrog sebe ovila al je to od sosednje?! Nekaj časa sploh niso dvignile glave, potem pa vsake tolko ena ali dve. :)

 
To je pa največji uživač! Ves čas na hrbtu, vsake tolko se je malo popraskal, si pogledal nohte.. ;)

 
Če je bila pri veliki šipi gužva, si leva lahko pokukal tudi tako. :)

Uglavnem imeli smo se ful fanj. Živalski vrt je definitivno eden najboljših izletov za it z otrokom. Smo se zmenli, da ko bo drugi imel eno leto gremo vidit unga v Ljubljano. Ko bo pa ta tretji imel eno leto gremo pa na Dunaj. Baje, da je tam najlepši živalski vrt v Evropi (ali celo na svetu??). :) Lepo Ivanu - on bo videl vse tri. (morda celo še kakega več) :)

No ma, da ne boste mislili, da je bilo nedeljskega pohajkovanja konec. Na poti nazaj smo se spet ustavili u Seli - pa še na torto smo prišli, ker je Matija pihal drugo svečko. In potem (ker je bila še taka spodobna ura) smo se še malo ustavili u Dobravljah. Dokler je teta narezala vse šalamine, pancete in pršute sta se Ivan in tata lovila po vrtu, jaz sem pa poklepetala z Anuško. :)

A je potrebno dodati, da smo zaspali takoj ko smo prišli domov? In prespali celo noč... :)

7 komentarjev:

  1. Da ste se imeli krasno, je hitro razbrati. Lepo, da ste šli še kam drugam pokukat živali in ste opazili še kaj drugačnega.
    Tukaj v Nemčiji je veliko živalskih parkov, kjer imajo pravtako vozeke, dobiš hrano za živalice in se sprehajaš po jasi med srnami in srnjaki. Krasno doživetje vredno ogleda.
    Pozdravček na jug :)

    OdgovoriIzbriši
  2. halo sever :) no v nemčijo se pa odpravimo, ko bo ta četrti imel eno leto :) čeprav ne verjem, da bi si upala kar šetat med srnami.. bi pa ta čas kaku kafetku popila. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. super, lep dan ste imeli. luškanga otroka imaš.:)
    jst sm bla lani poleti po dooolgem času v zoo (v zg) in je blo tud super. sam je bla taka vročina, da bi se najraj vrgla v bazen k morskim levom.

    OdgovoriIzbriši
  4. u Ljubljani imajo čisto nova igrala.
    3 trampoline (da se deca lahko razdelijo po letih) in mega novo plezalo (za malo večje otroke, še bolj pa za fotre).

    se pa splača takoj ob 9h že neučakano trkat na vrata. ker ob 11h je popolna gužva (futrajo morskega leva). kasneje pa nima smisla.

    OdgovoriIzbriši
  5. ej, te supergice pa poznam... :-) tudi mi smo bli v zoo-ju in tamali je ful užival in vriskal, totalno je bil navdušen nad papigami.

    OdgovoriIzbriši
  6. pa majčka in kaubojke ti niso nič znane? smo se zrihtali u kompleti. :) ful se mu dopadejo. ko ga prašam kaj se bo obul (čevlje ima zložene v vrsto) zmeraj superge prnese.. :)
    ivani se mi zdi, da se je najbolj dopal krokodil, ker je bla šipa do tal in je lahko gledal kako plava.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me