petek, 3. maj 2013

ko je na obiskih in u oštariji dolgčas


Za praznike je bil plan Dalmacija. Pa je šinjorina spet nekej zbolela. Moški so šli, ženske pa skačemo po hiši. Malo pospravljamo zimsko robo, luftamo, se igramo in valjamo po tleh.

Zdej je Mila zaspala, hiša je bomba, ma sem si skuhala kafe in se dala v en kot, da ne vidim kramarije. Končno sem malo u miru prebrala moje favourite bloge in ker me tisti 17. marec (datum zadnje objave) močno bode v oči, bom še kaj napisala..

Zadnje mesece sem postala rahlo obsedena s Pinterestom. Všeč mi je, ker gor najdem miljon idej za delo v vrtcu, pa tudi za ustvarjanje z mojimi njoki. Najdem slike s katerimi gnjavim Nebota in najrazličnejše projekte, ki jih bom seveda en dan naredila. Zdej se moram samo sklopit s Pinteresta in kaj dejansko tudi naredit. :P

Fanj se mi zdijo igre, ki jih lahko stlačiš v eno škatlo (ali pa vsaj v mojo boršeto), da so vedno pri roki, ko otrokom postane dolgčas.Tako sem se odločila, da se lotim te zadevice..


Lani sem se za vsak slučaj lotila zbirat palčke od lučk, ježke imam na zalogi iz hoferja.. samo še malo časa za pobarvat sem rabila. Ma tega časa ni in ni bilo. Pa sem zadnjič čisto slučajno u Kopru, u novi Rayher trgovini (Planet Tuš) ugledala tale paketek..


Že mavrično pobarvane lesene palčke in ravno prav velike za okrogle ježke (tiste od sladoleda so premajhne). In za 1,70 eura se res ne splača barvat in packat. :P
Ivan je zbiral barve, mama pa hitela lepit. Ker je gospodič v abecedni fazi, je nad palčkami navdušen..


No, najprej so nastajale hišice in stolpi, zdaj pa že zlaga črke - Mama, kira je ta? Pa če obrnem? Pa, če dam še eno tukaj?


Tako pa strokovno razlaga Mili - Glej, tukaj je mehko in moraš dat uno špičasto gor. Ki ti ne bo primlo. :) Prav hecno jih je gledat. :)
 

Igra mi je res všeč. Ob njej utrjuje barve, materiale in kar dosti časa se ob njej zamoti. Pa še poceni in hitro je narejena. In kar je najpomembnejše - gre v boršeto in je vedno pri roki. :) Zraven imamo tudi cel kup plastificiranih didaktičnih iger iz Cicidoja, vsake tolko pa še kako leseno sestavljanko za Milo prštulimo zraven. :)

Zdej samo še čakam, da Hofer spet dobi te ježke, ker Mili je pri tej igri zabavno tudi to, da se ježke da odlepit in zalepit.

8 komentarjev:

  1. Tole je pa res super ideja! Take igrače so pa itak daleč najbolj zanimive, bolj kot vse barbike in spidermani :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa tudi otroci sigurno več odnesejo od take igre..

      Izbriši
  2. No, take igrače so pa daleč najboljše.
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  3. Res je fina tale lesena pisana ideja. Ja pinterest pa te lahko tako potegne, da res samo še gledaš in skoraj nič ne narediš.:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Woah! I'm really loving the template/theme of this website. It's simple,
    yet effective. A lot of times it's challenging to get that "perfect balance" between usability and appearance. I must say you have done a fantastic job with this. In addition, the blog loads very quick for me on Chrome. Superb Blog!

    My web blog: http://www.free-videos-xxx.net/category/298/hd-porn/

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ideja: praktična, barvita in zabavna - bom kopirala, če najdem surovine (vsaj približne)! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hudo dobrs ideja. Stoprocentno jo uporabim. Hvala.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me