sreda, 22. januar 2014

lonček poln sreče

Če že ne ustvarjam doma, pa ustvarjam v vrtcu. Oziroma ustvarjam doma za vrtec. :)

Tisti, ki me poznate oz. berete že nekaj časa veste, da rada kompliciram. Tako kompliciram tudi v službi. In sem letos sklenila, da moramo počasi končat s tistimi albumi za rojstne dni. Ne da je z albumi kaj narobe. Lepo je, da ima otrok kakšen spomin na tisto leto in kaka mama bo sentimentalno čuvala tiste papirje še kako desetletje. Zdelo se mi je, da je čas, da pridihnemo nekaj svežine, da otroci ustvarjajo kako drugače in da bo mogoče darilce uporabno še za kaj drugega kot pobirat prah.

In sem se lotla gruntat. Ker je naš vrtec vključen v projekt "Planetu Zemlja prijazen vrtec", sem  seveda najprej pomislila na recikliranje. In kaj boljšega kot reciklirat tiste dve škatle lončkov od Frutkov, ki se mi valjata po balkonu! Na Pinterestu so mi padle v oko "pin-cushions" - tiste zadevce za držat bucke. Ma ta deca ne štikajo ulih dosti tako da ..

Pa sem se lotila izdelovati lonček za shranjevanje otrokovih želja. (kasneje ga seveda lahko uporabi za shranjevanje kakšnih zakladkov, punce lahko dajo noter špangice ipd.)
Pokrovček pa sem okrasila s pikapolonico, ker smo Pikapolonice.



Izdelava je čisto preprosta. Stiroporno žogico prerežeš na pol in na sredini izdolbeš tako globoko, da lahko noter prilepiš pokrovček. Sama sem lepila s toplotno pištolo, saj mi je Uhu stiropor povsem razjelo (pa sem mislila, da bo toplotno imelo tak učinek!). Tipalke so iz polovičk zobotrebca in iz lesenih kroglic pobarvanih z alkoholnim flomastrom. Pikice sem izrezala iz ostankov filca.


Ali veš, da pikapolonice prinašajo srečo? Mi ti jih podarjamo poln lonček.


Vsak otrok je dobil listek (cca. 8x8) s svojim imenom, na katerega smo napisali njegovo željo slavljencu. "Želim ti, da greš plavat malo u bazen." "Želim ti une čingume, ki pečejo." "Želim ti, da ti mama prinese pravega dojenčka." ..
Na drugo stran je narisal pikapolonico, željo zvil in jo shranil v lonček želja.

Lonček želja sem objavila, ker se mi zdi dobra ideja za ustvarjanje z vašimi črvički doma. Za spravljanje svojih zakladkov ali pa kot malo drugačna voščilnica/darilo za kakšen rojstni dan. Vi izrežete in zalepite, barva in ustvarja pa naj sam. Pa namesto pikapolonice je seveda lahko cel kup drugih bitij in žuželk. :)

p.s. Jutri ne bo objave. Ne se preveč razvadit.


8 komentarjev:

  1. O kako luštna pikapoka:)
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  2. krasna ideja :) mogoče jo uporabimo...

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimiva ideja.Verjamem,da bodo otročki prav navdušeni-zraven pa tudi mamice:)
    pozdravček Urška

    OdgovoriIzbriši
  4. Super ideja za darilo in lepa izvedba..ponucamo kdaj :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasna ideja in zelo simpatična pikapoka :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. No, tole je pa res precej bolj sveže od albumov in dosti bolj uporabno. Odlično si zgruntala, bravo!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me