torek, 13. april 2010

vikend v dalmaciji

Ta vikend smo se po doolgem času (in prvič po Ivanovem rojstvu) odpravili v Dalmacijo - v malo vasico blizu Zadra, od kjer je doma moj tast.

Čeprav smo zaenkrat še brez vodovoda (v bližini je izvir ledeno mrzle pitne vode) in elektrike nam nič ne manjka. Privoščimo si sveže ujeto ribo na gradelah, šparglje nabrane isti dan, pa koromačevo juho, bio zelenjavo iz našega vrtička. Ravno prav smo na samem, da uživamo v tišini in ravno dovolj blizu, da v vročih poletnih dneh hitro skočimo do morja.

In tako je bilo tudi ta vikend. Medtem, ko je Nebo frezal in urejal naš oljčnik, sva se z Ivanom sprehajala po dolgem in počez. Poleg svežega zraka sva ujela tudi marendo za drugi dan - šopek šparog (bi jih bilo več, če ne bi bila jaz tista z najdebelejšimi šipcami v familiji). :)






2 komentarja:

  1. uživancija. jst bi tud mela tako razkropljeno žlahto. koga na morju, druzga v kranjski gori, tretga v beli krajini, četrtga v prekmurju, enga z vinogradom, druzga s toplicami, pa z nasadom češenj etc.

    tako smo pa vsi tle na notranjskem, kjer kopljemo ilovnato zemljico in uživamo v lepotah gozda. ha. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. waw. jaz nisem še nikoli videla šparglje rast. moram it enkrat s tabo tja dol. pa javi recept za koromačevo juho - je nisem še jedla. njami :-)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me