sreda, 4. april 2012

montessori mavrična igrača

Enkrat februarja sem v spletni Igralnici videla montessori igračo, ki me je takoj pritegnila. Ker se sama navdušujem nad montessori pedagogiko, sem čez dve minuti že iskala potreben material, da tudi sama eno naredim. Ne rabim govorit, da imam pri hiši vsega, tako, da sem že isti večer začela z barvanjem.



V originalu so posodice in žogice lesene, jst sm pa uporabila stiroporaste žogice in keramične posodice. Naredila sem tudi po štiri žogice vsake barve. Leseno žlico je Ivanu podaril Ribnčan. :)


Ivanu se dopade, seveda malo bolj, če ima eno žlico tudi mama ali tata. :) (Lesena žlička je malo plitva pa mu žogice rada zbežijo - takrat jo da meni, on pa da žogico gor.) 
Igrača je dobra za učenje matematike - razvrščanje, prepoznavanje barv, pa tudi za fino motoriko. Včasih mu namerno dam žogice v napačen lonček, pa se jezi: Mama, ne! :)

Se mi zdi, da (razen lego kock) se še najraje zaigra z igračami, ki jih izdelamo doma. Ali pa ko mu mama da "pilo" (lepilo)... uf, takrat je ekstra srečen. Še ko odkrije škarje... :)

2 komentarja:

  1. Bravo za izvirnost. Ta aktivnost je res vsestranska. Doma narejene igrače in pripomočki so pa itak čista zmaga. Tudi meni je všeč Montessori pristop.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasno tole... res je fajn. Itak pa so bile igrače, narejene doma, vedno zakon.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me