petek, 31. december 2010

dan kot vsak drug

Danes bom malo fantazirala oz. pisala kar mi pade na pamet. :)

Citiram mojo pametno sestro... "Kot vsak normalen človek, tudi jaz ne maram silvestrovanja, vsega tega polnočnega lubčkanja, petard in prisiljenih žurov.".. Tudi jst nisem od teh for. Poleg pusta mi je silvestrovo en tak dan, ki bi se zaprla u hišo, ulegla na kavč in ne me gledat. ;) Ala, ko smo bli "mladi" je bil izgovor za kako 3-dnevno potovanje v bivšo Jugo, ma zdej.. Se mi ne da. Zato sem danes doma.

Pa lepo od začetka. Danes je bil prav en fanj dan. En del. Nebo je imel dopust pa smo se zjutraj odpravili malo do Kopra. Jst sm tela malo uživat u sončki z mojima fantoma, Neboti pa je učjrj dokončno crknu DVD player in smo mogli po novega, ker če ne bi bli danes stuck with Marjo (sej ne vem - kaj je Marjo na sporedi?!). Pa smo združli oboje. Najprej smo šetkali in kafetkali, pol pa še eno malo po trgovinah. Umes sem srečala bivšega sošolca sz svojo drago in 3-mesečnim črvičkom (Matej, če čitaš - sem prou vesela, da smo se srečali!). Čez pol ure pa smo srečali še Nebotovega sodelovca z njegovo drago in njihovim črvičkom - Jurij je ene par mescu starejši od Ivana in smo se imeli prav fanj na kafeti. En cajt je en vriskau en cajt drugi - da ne bo pomote! - dotično vriskanje ni blo vriskanje-jokanje, ampak vriskanje-poglej moj grisin, vriskanje-poglej tega psa, vriskanje-ki je moja flaša.. Cel žur. ;)

Pol smo prišli domou, Nebo je hitel štimat DVD, Ivan je hiteu štet kable, jst pa sem hitela pospravljat. Fanta sta pomarendala, jst pa sem zamesla za pico. Ivan je popil svojo flašo, ampak nikakor zaspat. Pa ga gre Nebo malu pocartat in kar naenkrat čuješ - bruha! Potem je sledilo kopanje in dokler sem spucala sobo, hodnik in kopalnico je zaspal u Nebotovem naročju.
Zdej Nebo gleda en film ma se mi ne da it gledat, ki bi blo pol ure samo - pa kdu je tu?, pa zakaj je ta tle?, kdu je pa tu?... Bom se priključla pri drugem filmu.

Danes je tudi tri leta odkar me je Nebo zaprosil. Prstan je baje kupil en mesec prej, med šopingom v Ljubljani. Se spomnim sva bla u H&M pa je nonstop hodu za mano in mi je šel že počasi na živce in sem rekla naj gre ven in me počaka. On je šel pa prstan kupit. Kdo jih zastopi.... ;)

Naslednje leto sva bla na medenih tednih v Črni Gori. Novo leto sva prespala, ker sem imela tiste dneve v mesecu in sem bla ful tečna. Ma smo pa zaglumla drugi dan.. ;)

 Žabljak (Črna Gora) 31.12.2008

Lani sva tudi najdaljšo noč prespala. Sem bla noseča in so mi zatekale noge in sem bla ful tečna. Nebo je par dni prej in kasneje nonstop kidal, ker se je bal, da me bo sredi noči primlo rodit. :)

Letos nisem tečna. :)) Pico sva že otamanla, foccacia se je spekla, še ena pica je v pripravi, Ivan spi, pravkar pa so prišli še sosedi - naš indijski zet Atish pripravlja neke piščančke na ražnji u pečici. Diši ODLično taku, da šibam. ;)

Nasmejano 2011 vsem. Lupčki.

5 komentarjev:

  1. Tale zapis mi je pa prav popestil silvestrski večer. Sem še Alešu dala za prebrat :) Najboljše mi je brat, ko pišeš v tvojem narečju...simpatično.

    Srečno, in polno nasmejanih otroških oči ti želim! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. @špela sem šla še enkrat brat, da vidim kaj sem napisala v mojem narečju.. sem ugotovila, da ne znam več slovensko.
    ma glavno, da se zastopimo, je taku?!:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma itak...meni je tak veliko bolj zanimivo, kot pa da furamo neko knjižno slovenščino. Naj bo po domač ;) Sej jst tud po Cjelsk zategnem :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj i ja sam htjela tako, ali mi nije dano! :)
    Prekrasne fotografije divnog dana!
    Želim tebi i tvojoj obitelji puno zdravlja, sreće i ljubavi i veselim se svim novim kreacijama i lijepim postovima u Novoj!
    Puno poljubaca iz TT kuhinje! :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me