torek, 14. december 2010

za spremembo v pečici meso

Nebo pravi, da je ful vesel kadar pečem. Še posebno, če se peče meso.


Včeraj sem prvič pekla mesno štruco. Kupila sem že kar pripravljeno v Mercatorju in se mi zdi, da se za 6 eurou nima smisla martrat doma z zavijanjem in filanjem.
Nebo je presrečen, ko pripravim meso v pečici. Jst sem tudi srečna, ker je zelo malo packanja in pomivanja.:) Meso posoliš in zložiš v pekač potem pa ga poliješ s skoraj vreliv (olivnim) oljem, da kožica zakrkne. V pečico na 180-200C (piščanca kake pol ure, janjetino in svinjsko malo več) potem pa še krompir ene pol urce in voila. Volk sit in koza cela. :)

Štruca je izpadla njamsi. Drugič jo bom edino malo prej razrezala, da se še dodatno zapeče.
Mi je pa po drgnjenju pečice (to je edino packanje, če nimaš pravega pekača) Nebo mogu obljubit, da mi pred drugim mesnim pečenjem kupi pekač s pokrovom.

8 komentarjev:

  1. vidim, da je pečica nova zanimacija..

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole je definitvno za probat enkrat. Če bo pečica ubogala. . .

    OdgovoriIzbriši
  3. gašper jst ti svetujem piščančje (če ti je všeč). je hitro (20-30min) + krompirčki še ene 30 min.. meni je ta varianta najboljša. pa siguren si, da so ta kraljuteca in bedrca pečena, ne kot pri štruci, ki rabi enga cajta, da se zapeče sredina.
    dej pečt in če vidiš, da te pečica uboga mogoče malo zmanjšaj temperaturo in jih vsake tolko malo "pošetaj" po pekaču, da ti se ne sprimejo. in z oljem, ki je na dnu lahko vsake tolko poliješ po mesu, da ti kožica ne rata preveč suha. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. sem tela reč, če te pečica NE uboga malo zmanjšaj temperaturo itn.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hehehhe, da bi reč rekla, to je dečko za moju kuću! Zna kaj je dobro! :))
    I mene tlači prati pećnicu, ali pokušaj ovo sa preljevanjem vrelim uljem obaviti gore na štednjaku, a onda meso peći u jako zagrijanoj pećnici dok se ne ispeče, ali poklopljeno. Spriječiti ćeš veći dio prljanja, pa ga tek pred kraj otklopi da dobije koricu.

    OdgovoriIzbriši
  6. @tadeja - sej polivam na štedilniku. problem je, da nimam pokrova. čakam, da nebo nabavi. :) mislim, da bo hmali, ker smo se to zimo dodobra založili z "mesom za rerno" ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. kaka posrečena slikca. tud pri meni so ponavadi v pečiči piškoti;)

    OdgovoriIzbriši
  8. joj ta tvoj fantič je pa že velik:):)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me