ponedeljek, 14. december 2009

kaj pa letos?

Pri nas doma, smo bile ženske vedno rahlo obsedene z božično - novoletnimi darilci in voščilnicami. Niti slučajno nismo pomislile, da bi kake kartice kupile - samo home-made je pasalo. In tako so se vsako leto okupirale vse mize v hiši (kosilo se je jedlo nekje v vogalu, da se ne bi kaj premaknilo!).
Vsaka na svoji strani, v svojem delu - mama se je ponavadi še kaj prešvercala - pri sestri za dizajn, pri meni za pisarijo. Poštarce so nas vsako leto čakale, da vidijo kaj smo ščarale - pa še pol znamk smo jim pokuple.
In vsako leto se je delalo do zadnje minute. Zato sem si vsako leto obljubila, da drugo leto pa začnem prej. Še med letom, če utegnem. Aha, kako da ne.

Letos sem na svojem in vse mize v hiši so samo moje. In spet so vse polne. Kosilo se je na vogalu. Moj se jezi, da nima niti kam kruha dat (po obrazložitvi, da je za mizo v mali sobi mraz, popusti). :)

Ampak mi je uspelo. Letošnje čestitke - obeski so končani.

letos me vleče k filcu in lesu

Zdaj pa moram samo še preverit kaj nove poštarce pravijo o mojih doma zašitih kuvertah. In kolko mi bodo kaj zaračunale.

Sicer pa... kolko prej naj bi se sploh pošiljale čestitke? Za preko luže bi bil verjetno že kar čas...

10 komentarjev:

  1. sporočam, da je naša vaška poštarca zeluuuu fanj! :) kuverte so ji všeč in skupaj smo zbrale najbolj praznične znamke.. (me spominja na danico s podgrada) ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. glih sem ti tela rečt, da mi poročaj o odzivih na doma narejene kuverte!!! če bo pri nas kdo težil, pridem oddat k vam.

    OdgovoriIzbriši
  3. zelo lepo si se spomnila. mi jih tudi sami delamo doma. letos je bil v igri šivalc in peki papir, samo sem jih samo 5 uspela naredit. druge bo pa mami kako drugače. :) lani sem delala s servetki in so lepo izpadle, letos pa še ne vem... 2 voščilnici sem kupila v šparu, kriminal, vem, sta zelo prisrčni. :)

    sicer pa... kolk narazen pa sta doma vidve? :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ma ene 20km.. še vedno v isti občini :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Neki mi ni jasno...a to so kuverte...al so to čestitke, ki si jih dala v doma narejene (iz papirja) kuverte?
    No kakorkoli...všeč so mi! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. ne, ne to so čestitke - zvezdice iz filca polnjene s polnilom iz pouštra. za kuverte sem pa uporabila rjav papir na meter - in jih zašila s šivalnim strojem.
    pa sem se bala, da bodo kaj na pošti komplicirali...

    OdgovoriIzbriši
  7. Prav luškan blog, včasih se splača komentatorje na tujih blogih počekirat :)
    Zdaj grem pa še ostalo pregledat :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Luštna ideja in lepe barve zvezdic! :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. hvala za vse lepe besede...
    drugače je pa to kar živa zelena barva, ma nisem ulih stručko v fotografiji. pa še ene dišeče pikice sem noter dala - tako, da je letos čestitka tudi dišeča :)

    OdgovoriIzbriši
  10. joj kok lepo ;) btw znamke se dajo ful lepe dobit tud samolepilne, tko da je čestitk ful za poslat, pride kr prou.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

berejo in gledajo me